The Interlace – a community designed building

The Interlace is a large residential complex in Singapore consisting of a series of apartment blocks stacked diagonally across one another.

German architect Ole Scheeren designed the project.

Each of the apartment blocks is six stories high and they have been stacked to create a series of gardens and terraces at different levels.

Large multi-storey voids between blocks allow light and ventilation across the site, while eight large hexagonal courtyards break up the space at ground level.

These shared green spaces were also designed to create a sense of community amongst residents, which Chang (a partner at Buro Ole Scheeren) believes is one of the reasons the project was awarded the World Building of the Year 2015 accolade…


Read the whole article by Ben Hobson in Dezeen.


This Youtube clip is from a talk Ole Scheeren held at TEDGlobal in London.
 

Innovation Sector:Infrastructure
Country: Singapore
Innovation Status: In practice today
External Weblink:
External Videolink:https://youtu.be/iQsnObyii4Q?t=7m27s